News


17/10/2018 Verslag regionaal overleg Bergen

Op 9 oktober stelde de Administrateur-generaal van de Douane en Accijnzen, Kristian Vanderwaeren, zijn nieuw managementplan voor aan de leden van het regionaal overleg Bergen. Er werden ook presentaties gegeven over de actuele thema's van de nationale werkgroepen van het Nationaal Forum, de vergunning EiDR en de waarschijnlijke gevolgen van de Brexit.

16/10/2018 Verslag regionaal overleg Hasselt

Op 8 oktober stelde de Administrateur-generaal van de Douane en Accijnzen, Kristian Vanderwaeren, zijn nieuw managementplan voor aan de leden van het regionaal overleg Hasselt. Na deze voorstelling stelden de leden van de privésector vragen aan de douaneadministratie over de vergunning goedgekeurde plaats, de vergunning doorlopende zekerheid andere dan transit en de vereenvoudigingen voor hobbybrouwers.

15/10/2018 Verslag WG Binnenbrengen

Op 27 september kwamen de leden van de werkgroep Binnenbrengen bijeen. Ze bespraken onder andere de stand van zaken van volgende projecten en aangekondigde nota's: nota overbrenging RTO, nota vereenvoudigde aangiftes, ViSiGIP en CCRM.

12/10/2018 Verslag projectgroep Beroepsbekwaamheid

Op 4 oktober kwamen de leden van de projectgroep Beroepsbekwaamheid bijeen. Ze legden de laatste hand aan de draft van Ministerieel Besluit voor het oprichten van een comité beroepsopleiding voor douanevertegenwoordigers. De leden gaven eveneens verdere invulling aan het intern reglement voor het comité en de samenstelling ervan.

11/10/2018 Arrival @ exit ook voor RoRo en Zeebrugge

Zoals eerder aangekondigd binnen het Nationaal Forum, wordt arrival @ exit verder uitgerold. Na de succesvolle implementatie van het geautomatiseerd insturen van de aankomstmelding op het kantoor van uitgang voor containervervoer in de haven van Antwerpen, zal de procedure ook gelden voor RoRo en in de haven van Zeebrugge.

05/10/2018 Verslag Stuurgroep

Op 28 september kwamen de leden van de Stuurgroep samen. Ze bespraken onder andere de werking van NCTS-RW, de voorbereiding van de Algemene Vergadering op 6 november en de resultaten van elk nationale werkgroep.

04/10/2018 Staalnames bij gevoelige goederen

Op de vergadering van de werkgroep Controleprocessen van 28 september, kwamen de nieuwe richtlijnen voor de staalnames van gevoelige goederen ter sprake. Die publiceerde de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) op haar website eind augustus. In het kader van de optimalisering van haar processen heeft de AAD&A beslist tot het verhogen van het aantal staalnames tijdens de verificatie van zendingen met gevoelige goederen. Ze zet meer in op staalnames bij de uitvoer van goederen onderhevig aan controle-, beperkings- en verbodsmaatregelen en meer in het bijzonder de chemische stoffen.

03/10/2018 Verslag WG ICT-Software providers

Op 20 september kwamen de leden van de werkgroep ICT-Software providers bijeen. Onder andere volgende onderwerpen kwamen aan bod: update omtrent globalisatie, PLDA release planning, aangifte TYPE D & Arrival at Exit.

02/10/2018 Verslag Trade Facilitation Antwerpen

Op 24 september kwamen de leden van Trade Facilitation Antwerpen samen. Het team Economic Support kwam zich voorstellen, evenals het op te richten transversaal kenniscentrum voor bedrijven met een 3C. Volgende punten werden eveneens besproken: de gepubliceerde nota alternatieve bewijzen bij transit, de stand van zaken van CCRM en de normale procedure in NCTS-RW.

14/09/2018 Arrival @ Exit - Dienstnota

Het geautomatiseerd insturen van de aankomstmelding op het kantoor van uitgang voor containervervoer in de haven van Antwerpen wordt verplicht vanaf maandag 17 september. De Dienstnota hieromtrent is beschikbaar.

Pagina's

Abonneren op Nationaal Forum RSS