10/09/2020 Convenors WG Operations: wie zijn ze en wat willen ze bereiken?

Het Nationaal Forum kreeg een nieuwe structuur.

De laatste nieuwe werkgroep van het Nationaal Forum is de werkgroep Operations. Ze groepeert de vroegere werkgroep Binnenbrengen, Uitgaan en Controleprocessen.

De leden van deze werkgroep zullen enkele belangrijke Europese projecten (zoals ICS2) bespreken. Verder zullen ze aandacht schenken aan het stroomlijnen van de (controle)processen bij het binnenbrengen en uitgaan van goederen.

De convenors zijn Dorothy Cardoen en Jan Van Wesemael. Dorothy Cardoen, adviseur en afdelingshoofd in Regio Antwerpen, is actief binnen het Nationaal Forum sinds 2016 en was voordien convenor van de werkgroep Uitgaan. Jan Van Wesemael, senior advisor customs bij Alfaport Voka, is actief binnen het Nationaal Forum sinds 2011 en was voordien convenor van de werkgroep Binnenbrengen.

Ze formuleerden de volgende prioriteiten voor hun werkgroep:

  • Opvolgen van het pilootproject "Overbrenging RTO"
  • Informeren van de leden over de implementatie van ICS2
  • Uitwerken van een kennisgeving van wederuitvoer

 

Twee subwerkgroepen vallen onder de werkgroep Operations: subwerkgroep Consolidatie, die zal werken rond de consolidatie van goederen onder transit en de subwerkgroep Brexit, die de bedrijven zo goed mogelijk zal voorbereiden op de nakende brexit.

Volg de activiteiten van deze werkgroep op via de verslagen.