News


15/04/2021 Verslag SWG Consolidaties

De leden van de subwerkgroep Consolidaties kwamen samen op 6 april. Tijdens de vergadering kregen de leden meer informatie over de werkmethode consolidatie en de erkende verzegeling. Verder bespraken ze de consolidatie van grote partijen en het proces van binnenkomende consolidatiezendingen.

14/04/2021 AEO-rapportering

Heb je een vergunning AEO? Dan kan je maandelijkse rapporten van je invoer- en/of uitvoeraangiften consulteren via het MyMinfin-portaal. Dit nieuwe voordeel is exclusief voor bedrijven met een AEO-vergunning. Deze rapporten worden elke maand automatisch opgeladen.

13/04/2021 Deel de nieuwsberichten van Naforna

Deel in een muisklik de nieuwsberichten van het Nationaal Forum! Informatie gelezen dat ook interessant is voor je collega's? Deel het gemakkelijk via de nieuwe functionaliteiten bij elk nieuwsbericht. Je hebt de keuze om te delen via sociale media (LinkedIn en Twitter) en via e-mail.

12/04/2021 Verplichte toepassing van het volledige exportproces in Zaventem - update

Sinds 1 april 2021 is het volledige exportproces verplicht voor luchtvracht in Zaventem. Om operatoren de kans te geven de berichtenstroom te optimaliseren voorziet de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen een overbruggingsperiode tot en met 30 juni 2021.

09/04/2021 Verslag regionaal overleg Leuven

Op 31 maart kwamen de leden van het regionaal overleg Leuven samen. Ze kregen meer informatie over het verplicht gebruik van het elektronische exportproces in Zaventem. Verder was er aandacht voor de AVI-stuurgroep en de taal van internationale berichtgevingen.

08/04/2021 Verslag WG Communicatie & Marketing

De leden van de werkgroep Communicatie en Marketing kwamen samen op 1 april. Tijdens de vergadering gaf de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen meer informatie over de lange termijn leveranciersverklaringen. Verder vroeg de administratie input van de werkgroep om de beschikbare informatie op haar website te verbeteren. Daarnaast kregen de leden een stand van zaken over onder andere de publicatie van de globale faciliteringsgraad van AEO's.

07/04/2021 Btw: registreer nu voor de One Stop Shop

Doe je afstandsverkopen van goederen ingevoerd uit derde landen waarvan de intrinsieke waarde maximaal 150 euro bedraagt? Dan kan je je vanaf nu registreren voor het éénloketsysteem One Stop Shop. Zo kan je vanaf 1 juli 2021 de nieuwe btw-regels toepassen.

01/04/2021 Verslag SWG ICT - softwareproviders

De leden van de subwerkgroep ICT - Softwareproviders kwamen samen op 25 maart. De aanwezigen kregen een stand van zaken over onder andere PLDA, NCTS, EMCS en e-Globalsatie.

31/03/2021 Nieuwsbrief Maart

De nieuwsbrief van maart is beschikbaar. We versturen maandelijks een nieuwsbrief met een overzicht van alle gepubliceerde nieuwsberichten van de voorbije maand. Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

30/03/2021 Open Forum: H7 - Update FAQ

Op 4 februari organiseerde het Nationaal Forum een informatiesessie over de douaneaangifte H7 (voor zendingen minder dan €150). Een update van de FAQ is beschikbaar.

Pagina's

Abonneren op Nationaal Forum RSS