News


MASP: Overzicht publicaties

We verzamelden enkele belangrijke publicaties omtrent het Multi-Annual Strategic Plan for electronic Customs (MASP-C) op, onder andere, de websites van de Europese Commissie, het Nationaal Forum en de Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen.

Crisis Oekraïne: Overzicht publicaties

Raadpleeg hier alle publicaties over de crisis in Oekraïne.

1/12/2023 Verslag WG Marketing & Communicatie

De leden van de Werkgroep Communicatie en Marketing kwamen samen op 17 november. Tijdens de vergadering bespraken de leden de Kantorengids & Praktische cases noodinterventies, de Rapportering PLDA versus IDMS. Verder kregen de deelnemers meer informatie over de informerende rol van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen in kader van CBAM.

30/11/2023 Verslag Regionaal Overleg Hasselt

De leden van het Regionaal Overleg Hasselt kwamen samen op 27 oktober. De Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen gaf toelichting over de regionale werking van de dienst TAO en over de procedure voor aankomende T-documenten.

28/11/2023 Accijnzen op vloeistoffen voor elektronische sigaretten - Update

Vanaf 1 januari 2024 heft België een accijns op e-vloeistoffen. Op de website van de Algemene Administratie Douane en Accijnzen kan je meer informatie met betrekking tot deze nieuwe belasting en de administratieve verplichtingen die hiermee gepaard gaan terugvinden. Een update van de FAQ is beschikbaar.

27/11/2023 MASP: Verslag Projectgroep Air

Op 20 november kwamen de leden van de Projectgroep Air samen. Deze werkgroep is een initiatief van de Air Cargo Belgium en brengt de luchthavens van Bierset, Zaventem & Oostende samen. Dit met het oog op de overstap naar ICS/2 en de implementatie van PN/TS evenals het stroomlijnen van processen.

24/11/2023 Verslag SWG Softwareproviders

Op 10 november kwamen de leden van de subwerkgroep Softwareproviders samen. Tijdens de meeting gaven de SPOCS, die voor CRSNP de uitrol van de verschillende MASP-processen opvolgen, een stand van zaken. 

8/11/2023 MASP: Timeframe

Een aangepaste versie van het timeframe voor de uitrol van de nieuwe applicaties in kader van het Multi-Annual Strategic Plan for electronic Customs (MASP-C) is beschikbaar op de website van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen.

27/10/2023 Crisis Oekraïne: Terugkerende goederen en bewijzen

Verordening 883/2014 legt sinds 30 september 2023 de verplichting op om bewijzen voor te leggen over de oorsprong van de primaire materialen die gebruikt werden bij ijzer- en staalproducten uit de bijlage XVII.

26/10/2023 Crisis Oekraïne: Praktische gids voor invoer van ijzer- en staalproducten

De convenor van de Werkgroep Operations werkt een praktische leidraad voor de invoer van ijzer- en staalproducten met betrekking tot de sanctiemaatregelen tegen Rusland. Aan de hand van een aantal stappen trachten we je toe te lichten waar je rekening mee dient te houden bij de invoer van dergelijke producten.

Pagina's

Abonneren op Nationaal Forum RSS