17/07/2020 Customs Competence Center - Fase 2

In 2019 startte de Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen (AAD&A) met een proefproject rond 'Customs Competence Center' of 3C. Een customs competence center is de entiteit binnen de organisatiestructuur van een onderneming die instaat voor de kwaliteitsvolle centralisatie, coördinatie en afhandeling van douane- en gerelateerde zaken. 

Mede door het succes van het pilootproject zal de AAD&A ook in de toekomst customs competence centers in België op actieve wijze blijven ondersteunen. 

Na dit succesvol proefproject zijn er zeven nieuwe 3C bedrijven: Volvo Group, GlaxoSmithKline, Bridgestone, Vandevelde, Mobisparts (Hyundai), Umicore en Baxter. Op dit moment zijn er 13 AEO-bedrijven die een 3C hebben. Voor deze ondernemingen betekent dit concreet dat ze een beroep kunnen doen op specifieke dienstverlening van de AAD&A. In het najaar voorziet de AAD&A mini-sessies voor de 3C bedrijven rond bepaalde topics, zoals Brexit & Corona.

Twee keer per jaar krijgen bedrijven de kans om in te stappen in het 3C-model. Het volgende moment is 1 oktober 2020. De deadline om je kandidaat te stellen is 15 september. 

In je kandidatuur stel je je 3C voor alsook de plaats en werking ervan binnen je onderneming. We verwachten eveneens je motivatie om mee te stappen in dit project. Je kandidatuur is welkom via e-mail op da.mf.es@minfin.fed.be.

Meer informatie omtrent de voorwaarden kan je hier vinden.