Open Forum: Toepassing van de oorsprongsregels in de pan-Euromediterrane zone

Op donderdag 8 juli om 10u organiseert het Nationaal Forum een Open Forum, met als onderwerp de toepassing van de herziene oorsprongsregels in de pan-Euromediterrane zone (PEM). De Europese Unie en haar handelspartners in de regio actualiseerden de bestaande vrijhandelsovereenkomsten door onder andere de oorsprongsregels te moderniseren, met meer flexibiliteit als doel. Tijdens de sessie geeft de Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen meer toelichting over deze herziene regels.

Agenda:

  • Presentatie van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen over de inhoud en impact van de herziene oorsprongsregels
  • Vragenronde

We starten deze virtuele infosessie om 10u en ronden af om 12u. De infosessie gaat door via Teams en is open voor alle geïnteresseerden, dus ook niet-leden van het Nationaal Forum zijn welkom.

Wil je deze infosessie graag volgen? Schrijf je dan in via deze link, ten laatste op maandag 5 juli. Op 6 juli ontvang je de link om de infosessie te volgen via Teams.

Het Nationaal Forum wil graag via het Open Forum betrokkenen informeren over bepaalde douanegerelateerde onderwerpen. Hierbij beperkt het Nationaal Forum zich niet tot zijn leden, maar tot iedereen die geïnteresseerd is. Het doet dit door het organiseren van korte digitale infosessies, in samenwerking met zijn leden, zowel van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen als van de private sector.

Hou onze website in de gaten voor volgende edities van het Open Forum!

Vragen? Contacteer ons via mail.

Labels: